Glas

Nieuws laatste update:5 aug 2013

Sunny Tom failliet

Het tomatenbedrijf Sunny Tom uit Venlo is failliet verklaard. Dat meldt de curator mr Leon Kunzeler uit Venlo.

Eerder deze week verschafte de rechtbank Sunny Tom al uitstel van betaling. Volgens de curator heeft de Rabobank nog gepoogd een koper te vinden voor het bedrijf, maar dat is niet gelukt. ”We staan wat dat betreft weer op nul. Het faillissement heeft het voordeel dat nu meer rust is gecreëerd. Werknemers worden nu via het UWV uitbetaald. Ook de Belastingdienst en bank gaan mee in het faillissement, waardoor de teelt doorgezet kan worden. Het is raar om te zeggen, maar de teelt staat er fantastisch bij.”

Of tomatenteler Joep Raemakers een doorstart kan maken, is niet duidelijk. “In de huidige structuur en financiële lasten kan dat zeker niet, maar we zullen moeten onderzoeken wat de mogelijkheden zijn.” Kunzeler probeert de financiële positie van het bedrijf in kaart te brengen. Raemakers zette tomaten af via vereniging Fossa Eugenia.

Of registreer je om te kunnen reageren.