Glas

Nieuws

Spaanse tomaten komen vroeger

De telers van coöperatie Casi in Almería hebben de tomaten tien dagen eerder geplant dan andere jaren om eerder op de markt te zijn.

De laatste jaren gold 15 augustus als de meest voorkomende plantdatum bij de leden van de tomatencoöperatie, die vooral gevestigd zijn in het gebied La Cañada, ten oosten van de stad Almería. Dit jaar is de gemiddeld plantdatum tien dagen eerder, meldt de website Hortoinfo. De vroege start van het seizoen is mede een gevolg van het enthousiasme van de telers door de goede bedrijfsresultaten van vorig seizoen. De tomatenprijzen waren toen bijzonder goed.

Casi is de grootste aanbieder van tomaten van Europa en misschien wel van de wereld. Afgelopen seizoen 2012-2013 verhandelde de coöperatie 230 miljoen kilo tomaten met een handelswaarde van 200 miljoen euro. Het succes van de coöperatie is te danken aan de lange ervaring en specialisatie van de trouwe leden. De laatste drie jaar heeft Casi veel energie gestoken in de uitvoering van het ‘plan van integrale aanpak’. Hiermee wil de coöperatie de productie en de commercialisatie van de tomaten verbeteren. Komend seizoen hoopt voorzitter José María Andujar de cijfers van afgelopen seizoen nog te overtreffen.

Of registreer je om te kunnen reageren.