Glas

Nieuws 1 reactie

Westland wil mening arbeidsmigranten

De gemeente Westland stuurt komende week een enquête naar ruim 1.600 arbeidsmigranten die er langer dan één jaar staan ingeschreven.

Ze wil weten of en hoe deze mensen hun plek vinden in de Westlandse samenleving. Dat heeft de Zuid-Hollandse gemeente zaterdag laten weten.

In Westland wonen en werken veel migranten. Wethouder Arne Weverling vindt dat ze erg belangrijk zijn voor de glastuinbouweconomie. "We zien het als onze verantwoordelijkheid deze groep een goede plek in de Westlandse samenleving aan te bieden.''

In de enquête staan vragen over onder meer verblijfsplannen, waar de kinderen zijn, of ze lid zijn van een vereniging of een kerk en tegen welke problemen arbeidsmigranten eventueel aanlopen. Ook arbeidsbureaus zullen het vragenformulier verspreiden.

Na de zomer is het onderzoek klaar. Weverling gaat de resultaten inbrengen op een EU-bijeenkomst van 9 september. Die wordt georganiseerd door Westland, met twee ministeries (Sociale Zaken en Werkgelegenheid, en Binnenlandse Zaken) en Rotterdam en Den Haag. Die top is een voorbereiding op het openstellen van de grenzen voor Roemenen en Bulgaren.

Eén reactie

  • P Verschuren

    Praten met in plaats van over, eigenlijk zo simpel maar het wordt te weinig gedaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.