Glas

Nieuws 1 reactie

Tomatenprijzen zakken door de bodem

Op de verschillende veilingen zijn dinsdagmorgen dieptepunten bereikt in de prijzen voor tomaten.

Ronde tomaten (57 mm) noteerden voor de klok van ZON 14 cent per kilo. Op de veiling van BelOrta kwam de klok niet verder dan 19 cent. Ter vergelijking: in 2012 was de bodem van de tomatenprijzen in Mechelen nog 30 cent.

Ook de trostomatenprijzen en vleestomaten zijn onder de bodem van 2012 beland. Voor trostomaten werd in Mechelen dinsdag 20 cent betaald; de bodem van 2012 was 32 cent per kilo. Vleestomaten bereikten maandag al een dieptepunt van 14 cent per kilo bij BelOrta; vorig jaar was dat dieptepunt in de zomer nog 24 cent. Ook bij The Greenery liggen prijzen op of net boven dat niveau, maar daar zijn de veilvolumes veel lager.

Toch is er hoop op geleidelijk herstel uit deze marktsituatie, vooral ingegeven door een productie die langzaam zal teruglopen.

Eén reactie

  • J.M.G. Amendt

    Het is momenteel treurig gesteld met de uitbetaalprijzen, de vakanties, de ramadan, het weer en natuurlijk de overproducties spelen de markt parten. Treurige boel en jammerlijk om te zien voor welke prijzen ze soms weggezet worden in de supermarkten. Wellicht dat komende week met het Suikerfeest op de agenda de prijzen gestimuleerd worden. Ook de producties zullen gaande afnemen wat een logisch gevolg is gezien het korten van daglengte en de massa die afgelopen geoogst is. Mijn verwachting is dat bij milder weer vanaf half Augustus de prijzen omhoog schieten. Hoop doet leven.

Of registreer je om te kunnen reageren.