Doorgaan naar artikel

Sunny Tom krijgt uitstel van betaling

Een van de meest vooruitstrevende tomatentelers in Venlo, Sunny Tom, verkeert in financiële moeilijkheden. De Rabobank heeft het krediet per brief opgezegd en de rechtbank heeft uitstel van betaling verleend.

Volgens bewindvoerder Leon Kunzeler van Huver Advocaten in Venlo heeft het bedrijf Sunny Tom van Joep Raemakers last van de structureel lage prijzen voor tomaten en de stijgende lasten. Dat de Rabobank het krediet heeft opgezegd, is volgens Kunzeler in een bericht in Dagblad de Limburger een teken dat er sprake is van aanhoudende verliezen, “want dat doet een bank niet zo snel”. Sunny Tom heeft vestigingen in Venlo en Venray. Er werken ongeveer honderd mensen, waarvan 32 in vaste dienst.



Kunzeler gaat in de komende weken bekijken of er mogelijkheden zijn om het bedrijf in een of andere vorm voort te zetten. “Tot op heden hebben zich nog geen potentiële gegadigden gemeld, maar het is allemaal ook nog heel erg vers.”



Kunzeler geeft verder aan dat het bedrijf voorlopig gewoon troscocktailtomaten blijft telen en dat in de komende weken moet blijken of de uitstel van betaling daadwerkelijk tot een faillissement zal leiden.



Joep Raemakers was niet voor commentaar bereikbaar en zijn medewerker verwees in deze kwestie naar bewindvoerder Kunzeler.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin