Glas

Nieuws

Opvolger FresQ heeft 500 miljoen euro omzet

Novitura, de nieuwe coöperatie voor FresQ-telers, heeft negentig leden-telers met in totaal 500 miljoen euro omzet in tomaten, paprika, aubergine en komkommer.

Het areaal van deze telers samen beslaat 865 hectare. FresQ, de oude telerscoöperatie, had een ledenareaal van ruim 1.400 hectare in 2012. Ruim de helft van dat areaal is dus overgegaan naar Novitura. De ledenomzet van 500 miljoen euro is meer dan de omzet van FresQ vóór de overgang van telers van The Greenery naar FresQ in 2011 (442 miljoen euro).

Novitura maakte de informatie bekend in een personeelsadvertentie voor een financieel directeur. Deze opereert naast een algemeen en commercieel directeur, blijkt uit de organisatiebeschrijving. Het doel van de coöperatie is om door ketenregie duurzaam en marktgericht te ondernemen, met een beter rendement voor de teler als resultaat. "De kracht van de coöperatie en haar leden ligt in haar vijf kernwaarden: daadkracht, professioneel, betrokken, direct en transparant", schrijft Novitura.

Of registreer je om te kunnen reageren.