Glas

Nieuws

Limburgse fusie glasgroente in de maak

De telersverenigingen Coöperatie Komosa U.A. en SunQuality U.A. willen fuseren om hun aanbod te bundelen. Dat zou vanaf 2014 moeten plaatsvinden.

Vanaf dat moment starten ook gesprekken met ZON fruit & vegetables voor een samengaan. De drie partijen zijn onderdeel van de Associatie voor producentenorganisaties (APO) Kompany. Die APO wordt dan per 2014 opgeheven.

Volgens de voorzitter van SunQuality Dion van Mullekom is de eerste fusie met Komosa een logische stap na de vorming van een APO waarin de twee verenigingen elkaar hebben leren kennen en vertrouwen. De APO blijkt bovendien bestuurlijk een intensieve organisatie. “Het is toch een extra laag en bestuurlijk veel meer werk.” De afzet van komkommers blijft ook na de fusie via Kompany BV lopen. Ook tijdens de fusiegesprekken met ZON zullen de komkommers van de Limburgse veiling via Kompany gaan lopen. Door de fusie van Komosa en SunQuality ontstaat een vereniging van 56 telers van komkommers, paprika’s en tomaten met een areaal van ruim 230 hectare. De fusie past binnen de nationale GMO strategie om tot schaalvergroting en aanbodsbundeling in de branche te komen, stellen de partijen.

Of registreer je om te kunnen reageren.