Glas

Nieuws

Mogelijk uitbreiding glasgebied 'Terneuzen'

In het te ontwikkelen glastuinbouwgebied Zeeuws Vlaanderen (voorheen bekend als Terneuzen) gaan zich zeer waarschijnlijk twee nieuwe glastuinbouwbedrijven vestigen.

Dat bevestigt Zeeland Seaports, ontwikkelaar van het gebied. waar grond ook in erfpacht wordt uitgegeven. De bedrijven gaan zich zo goed als zeker vestigen in het kassengebied bij Westdorpe in Zeeuws-Vlaanderen (Autrichepolder). Een bericht daarover verscheen in de provinciale krant PZC maar wordt niet weersproken. "Het is voor meer dan 90 procent rond", laat de organisatie weten.

Zeeland Seaports wil nog niet zeggen of het om verplaatsers gaat en wat de telers gaan produceren. Wel zou het om een Nederlandse en Belgische teler gaan. Het gebied afficheert zich als voordelige locatie door de levering van restwarmte.

De besprekingen met de ondernemers, die ieder op 20 hectare willen bouwen, zijn volgens Taks in een vergevorderd stadium.

De komst van twee nieuwe bedrijven zou voor het glastuinbouwgebied bij Westdorpe een flinke impuls betekenen. Sinds zich er in 2009 drie glastuinbouwbedrijven vestigden, stopte de toestroom van nieuwe bedrijven.

Of registreer je om te kunnen reageren.