Glas

Nieuws 1 reactielaatste update:26 jun 2013

Tomaat met auberginepaars presteert beter

Tomaten kunnen langer goed blijven en hebben een betere smaak, als ze verrijkt zijn met anthocyaan, de stof die aubergine de paarse kleur geeft.

Dat zegt onderzoeker Cathie Martin van het Britse John Innes Centre, die daarover publiceert in het wetenschappelijk tijdschrift Current Biology.

Martin heeft met behulp van genetische manipulatie tomaten gekweekt die hogere gehalten van het paarskleurende anthocyaan bevatten. Die stof vertraagt het proces dat tomaten overrijp en zacht maakt. De tomaat kan daardoor langer in de winkels in de schappen blijven liggen, waardoor het verlies kleiner is. Bovendien smaakt de tomaat beter, zegt Martin. Zij veronderstelt dat de tomaten gezonder zijn voor de mens. Er is één probleem. Genetisch gemanipuleerde groente mogen in Europa niet verkocht worden.

Eén reactie

  • P Verschuren

    <> Is dat net zo'n onderzoek als dit? Wie heeft die mevrouw betaald om te zeggen dat deze tomaten gezonder zijn voor de mens? Waren dat dezelfde mensen die zeiden dat roken helemaal geen kwaad kon?

Of registreer je om te kunnen reageren.