Glas

Nieuws

Natuurclub stopt kassenbouw niet

In de gemeente Boxtel mag een kassencomplex gebouwd worden op de plek waar daarvoor een vergunning is afgegeven.

De Vereniging voor Natuurbehoud & Milieubeheer in Midden- en Noordoost-Brabant heeft een zaak voor de bestuursrechter hierover verloren. De natuurvereniging eiste dat de gemeente aanpassingen aan het plan verrichtte zoals een beplantingsstrook van 15 meter. De gemeente stelt dat het nieuwe kassencomplex qua goothoogte niet afwijkt van omliggende bedrijven en dat de kas niet te groot zal worden. Er is geen reden waarom de plannen niet aan de welstandseisen voldoen, stelt de gemeente. De rechter gaf het college van burgemeester en wethouders gelijk.

De vereniging voerde nog aan dat een alternatieve locatie beschikbaar was, maar ook daar hoeft de gemeente geen rekening te houden. Er is immers voldaan aan het bestemmingsplan, oordeelde de rechter.

Of registreer je om te kunnen reageren.