Glas

Nieuws

Casi bestudeert fusie of overname

Tomatencoöperatie Casi in Almería bestudeert de mogelijkheden om verder uit te breiden via fusie met of overname van een van de andere grote tomatenverkooporganisaties, bericht de Spaanse website Hortoinfo.

De vergevorderde plannen zouden de reden zijn dat de datum van de verkiezing van het bestuur is vervroegd naar 18 mei. Daartoe besloot afgelopen donderdag het huidige bestuur met als motivatie dat er belangrijke besluiten genomen moeten worden aangaande investeringen, concentratie van het aanbod en nieuwe markten, die ‘geen jaar kunnen worden uitgesteld’.
Het thema lag al op tafel tijdens de vorige ledenvergadering van de coöperatie maar maakte om verschillende redenen geen voortgang. De huidige bestuursvoorzitter José María Andújar heeft laten weten dat het nu eerst  aan de leden is zich via de verkiezing uit te spreken over de grote uitdagingen van de coöperatie waarna er voor het bestuur voldoende tijd overblijft om de ideeën uit te werken.

Casi is al sinds jaar en dag de grootste tomatenproducent van Europa. Een overname of fusie zou deze positie verder versterken. Om beter tegemoet te komen aan de reële behoeften van de markt heeft het de afgelopen drie jaar een integraal afzetplan uitgevoerd om de afzet, productie en commercialisatie te optimaliseren. “De grote retailers hebben ons hiervoor gefeliciteerd vanwege onze professionaliteit in de classificatie en verzending van de tomaten”, aldus Andujar.

Of registreer je om te kunnen reageren.