Glas

Nieuws

Renderend houden wkk blijft lastig

De komende jaren blijft de positie van wkk’s lastig, vanwege lage elektriciteitsprijzen.

Op de langere termijn lijken de exploitatiekansen voor wkk’s wel weer gunstiger te worden. Voorlopig blijft de uitbreiding van (kolen)centrales en duurzame elektriciteitsbronnen (windmolens en zonnecellen) echter zwaar drukken op de terugleverprijzen voor stroom.

Er is een tendens waar te nemen naar meer eigen elektriciteitsgebruik voor belichting, zo bleek verder tijdens de jaarlijkse Glastuinbouwdag van Energy Matters. Ruim 80 procent van elektriciteitsconsumptie op glastuinbouwbedrijven is bestemd voor belichting, de rest voor overige apparatuur.

Bij de energievoorziening is een duurzaamheidstrend zichtbaar. Volgens een enquête van LTO Noord Glaskracht geeft 18 procent van de telers aan in 2013 te investeren in energiebesparing en energieverduurzaming.

 

Lees meer over de toekomstkansen voor wkk in printeditie 6 (week 12) van Groenten & Fruit.

Of registreer je om te kunnen reageren.