Glas

Nieuws

Omwonenden verliezen zaak tegen kassen

De Raad van State heeft de gemeente Brielle in het gelijk gesteld in een zaak van twee omwonenden van het glastuinbouwgebied 4P (Vierpolders).

Zij hadden beroep ingesteld bij de gemeente Brielle die een nieuw bestemmingsplan aannam. Volgens één omwonende zijn ten onrechte geen alternatieven onderzocht waarbij het perceel zo wordt ingericht dat de bedrijfsgebouwen niet tegenover zijn woning worden gerealiseerd. Ook vreest hij voor verlies van uitzicht en zonlicht als een wateropslagtank wordt geplaatst voor zijn perceel. De tweede omwonende maakte bezwaar dat de gemeente in het bestemmingsplan tegemoet komt aan de wens van één bedrijf dat zich in Brielle wil vestigen door het oppervlakte glas te verruimen. De Raad van State oordeelt echter dat de wijziging van het bestemmingsplan beperkt is, omdat in 2009 al een bestemmingsplan voor het concentratiegebied voor glasbedrijven is aangenomen. De gemeente heeft zich volgens de raad mogen baseren op hindergegevens uit 2009. De wijzigingen van het plan raken de omwonenden niet substantieel, oordeelt de Raad van State verder.

Of registreer je om te kunnen reageren.