Glas

Nieuws laatste update:20 mrt 2013

Greenery: nieuwe kas in Engeland

The Greenery verbindt zich aan een nieuw kassenproject in Engeland: Sterling Suffolk, waarbij gebruik gemaakt wordt van warmte en CO2 van een afvalverwerking.

Twee lokale Britse telers Michael Blakenham and Stephen Wright gaan daarin samenwerken met The Greenery. De telers worden geen lid van Coforta, maar samen bouwen ze wel 17 hectare nieuwe kassen voor tomaten en andere glasgroente die The Greenery UK zal afzetten. De bouw is gestart en in zomer 2015 zullen de eerste tomaten in de Britse schappen liggen is de verwachting. Eind dit jaar moet de nieuwe locatie klaar zijn voor plantingen.

The Greenery heeft al Britse productie met North Bank Growers (voorheen Baarda) waavan het de aandelen overnam en Cornerway Nurseries, waarbij op warmte van een suikerfabriek geteeld wordt. Met deze nieuwbouwplannen breidt The Greenery het Britse areaal flink uit en haar positie op de Britse afzetmarkt. De kassen zullen waarschijnlijk eigendom worden van de telers Michael Blakenham en Stephen Wright, maar ook van Greenery/Coforta telers, de afvalverwerker SITA en private investeerders, zo laat The Greenery weten.

Of registreer je om te kunnen reageren.