Glas

Nieuws

Bemiddelaar voor sanering glas

De gemeente Ridderkerk, Barendrecht, Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht stellen een bemiddelaar aan om in het gebied Deltapoort 19 hectare verspreid liggende kassen te saneren.

De gemeenten krijgen daarvoor 250.000 euro van de provincie Zuid-Holland.  Het is onderdeel van in totaal 450.000 euro subsidiegeld voor de planvorming en procesbegeleiding bij de sanering van verspreide glastuinbouw op 3 locaties in Zuid-Holland. De gemeente Ridderkerk ontvangt € 250.000, de gemeente Nieuwkoop € 191.276 en de gemeente Kaag en Braassem € 5.700.

De gemeente Nieuwkoop gebruikt de subsidie voor het maken van een gebiedsvisie en plannen voor de sanering van 11 hectare verspreid liggende kassen aan de Paradijsweg in Ter Aar.

De gemeente Kaag en Braassem zet de subsidie in voor het inventariseren en samenbrengen van de saneringswensen van de eigenaren van kleine glaspercelen in de hele gemeente. Dat gaat in totaal om vier hectare.

Of registreer je om te kunnen reageren.