Glas

Nieuws

Kom schaatsen in de kas

Kom in de Kas 2013 wordt op donderdag 4 april in de kas van Bernhard Plantenkwekerij door Rintje Ritsma afgetrapt met een schaatsworkshop voor 250 schoolkinderen. Ondanks het wegvallen van een PT-bijdrage doen er op 6 en 7 april weer 23 regio's mee met de open dagen van de glastuinbouw.

Schaatsen tussen de planten in de kas, dat past bij de zogeheten pay off van Kom In De Kas: 'In de kas kan alles'. En het past bij het thema Topsport. Het moet vooral wat mediabelangstelling wekken.

De belangstelling voor Kom In De Kas is al meerdere decennia lang stabiel op zo'n 200 duizend bezoekers in het eerste weekend van april. Kom In De Kas ging vorig jaar zelfstandig verder, nadat LTO Groeiservice de coördinatie van de jaarlijkse open dagen van de Nederlandse glastuinbouw had afgestoten. Dit jaar moest er ook een mouw worden gepast aan de financiering van het voornamelijk op vrijwilligers drijvende evenement. Door de afbouw van het Productschap Tuinbouw moesten de in DPA verenigde telersverenigingen in de voedingstuinbouw alsmede bloemenveiling Flora Holland in de bres springen om Kom In De Kas te laten doorgaan.

Welke 23 regio's op zaterdag en/of zondag hun kassen openstellen is te zien op de website van Kom In De Kas.

Of registreer je om te kunnen reageren.