Glas

Nieuws

Rechter VS sluit 'besmet' groentebedrijf

Een rechter in Californië heeft de sluiting gelast van een kiemgroenteproducent en verpakker in Bakersfield.

Het bedrijf, Alfred Louie Inc., heeft een geschiedenis van besmettingen in haar kiemgroente. Het bedrijf verpakt en distribueert ook andere vriesgroente, er is nog nooit een ziektegeval gekoppeld aan producten van het bedrijf.

Het bedrijf Alfred Louie Inc. mag geen product meer uitleveren voordat het voldoet aan een aantal belangrijke voorwaarden van de rechter. Zo moet het bedrijf met een onafhankelijk laboratorium aantonen dat besmettingen van bijvoorbeeld listeria niet meer voorkomen in het bedrijf. Verder moet het bedrijf een hygiëneplan opstellen en uitvoeren waarmee listeria-bemettingen zijn te voorkomen.

Een andere rechtszaak in de VS kan supermarkten dwingen om bij terugroepacties consumenten te bellen waarvan ze weten dat ze de besmette producten gekocht hebben. Via klantenkaarten is makkelijk te achterhalen welke klanten risico lopen omdat ze het besmette product gekocht hebben. De supermarktketen Safeway weigert dat en zegt dat het genoeg dot om consumenten op de hoogte te brengen. Consumentenorganisaties willen met de rechtszaak echter dat consumenten beter beschermd worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.