Glas

Nieuws

Pilot hennepteelt raakt tuinbouw niet

Een proef van acht Limburgse gemeenten met legale teelt van hennep en hasjsoorten moet voldoen aan tuinbouwregelgeving, maar de aangewezen producent komt uit het bestaande circuit van productiebedrijven en niet uit de tuinbouw.

Dat blijkt uit het voorstel voor de regulering 'De voor- en achterdeur open' van de gemeenten Venray, Venlo, Weert, Roermond, Sittard-Geleen, Maastricht, Heerlen en Kerkrade, maar ook uit plannen in Rotterdam.

De bedrijfsvoering is in overeenstemming met de geldende milieuwetgeving. Dit houdt in dat één maand voordat de teler van start gaat een melding gedaan moet zijn conform het 'Besluit tuinbouwbedrijven met bedekte teelt milieubeheer". Dit besluit bevat eisen waaraan de bedrijfsmatige tuinbouw onder glas en dus ook de teelt van cannabis moet voldoen.

In het voorstel worden verder voorwaarden voor de selectie van telers genoemd. Het moet een bestaande teler zijn die een bonafide status krijgt. Daarvoor moet hij wel – en ook zijn personeel – een bewijs van goed gedrag tonen. Hoe dat kan als malafide telers van hennep en hasjsoorten wordt niet duidelijk. Ook moet hij over spuitlicenties beschikken en moet de locatie waarin de teelt plaatsvindt goed beveiligd zijn tegen inbraak.

Of registreer je om te kunnen reageren.