Glas

Nieuws

'Kansen voor Fair Trade paprika in VS'

In Amerikaanse supermarkten zijn consumenten gevoelig voor Fair Trade labels op Mexicaanse paprika.

 

Het Amerikaanse handelsbedrijf Oppenheimer Group, onderdeel van het ook in Nederland gevestigde TotalProduce, ziet kansen voor het teeltbedrijf Divemex in het Mexicaanse Guadalajara om het areaal Fair Trade paprika uit te breiden. Per verkochte kilo wordt omgerekend tien dollarcent overgemaakt naar personeel op de vestigingen van het bedrijf in Etzatlan.

Volgens Aaron Quon, verantwoordelijk voor de divisie glasgroenten bij Oppenheimer, zegt dat de extra kosten voor consumenten geen groot probleem lijken om de paprika te kopen. "Het is geen grote drempel op consumentenniveau. De kosten zijn per paprika niet zo hoog, en het Fair Trade label heeft een grote bekendheid en is betrouwbaar. Consumenten voelen dat ze een verschil kunnen maken met een relatief beperkte investering."

Divemex is een paprikabedrijf met een lange verbintenis met de Oppenheimer Group en teelt biologisch op twee locaties in Mexico.

Of registreer je om te kunnen reageren.