Glas

Nieuws

Groeiend glasareaal Milieukeur krijgt podium

Voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal laat onderzoeken of glasgroente uit de Milieukeurteelt een speciale status krijgen in de Groenten- en fruitkalender.

Daarin wordt met milieuklasses een voorkeur uitgesproken voor milieuvriendelijke groente. Nederlandse glasgroente staat met enkele uitzonderingen in de klasse C, terwijl A en B aanbevolen klasses zijn. In één van die klasses komen glasgroente van Milieukeur, is de verwachting.

In Nederland wordt op bijna 117 hectare Milieukeur geteeld in kassen. Voor deze telers zou de Groenten- en fruitkalender een bruikbaar marketinginstrument kunnen worden, mits Milieukeur daadwerkelijk in de hoogste klasses wordt ingedeeld. Milieu Centraal stelt dat dit heel goed mogelijk is. "We hebben bij Blonk Consultants de vraag neergelegd dit uit te zoeken. Ze hebben daarvoor gegevens nodig van Milieukeurtelers. Als uit dit onderzoek blijkt dat de energiemaatregelen daadwerkelijk leiden tot een betere score, zullen we dat aanpassen. Daarnaast worden de Milieukeur-producten alleen in de Groente- en Fruit kalender opgenomen als het keurmerk zichtbaar is voor de consument en het in een landelijke keten wordt aangeboden", laat een woordvoerder weten van Milieu Centraal.

Of registreer je om te kunnen reageren.