Glas

Nieuws

België waarschuwt voor tomaatjes en kool

De Belgische voedselautoriteit FAVV heeft Spaanse gele kerstomaatjes terug geroepen vanwege risicovolle hoge waardes van het pesticidenresidu Fenamiphos.

Het gaat om de 250 grams verpakking Golden Cherry Tomato. De importeur in België heeft de terugroep actie zelf opgezet.

Ook waarschuwt de FAVV geen bevroren kant en klare rode kool te eten van Ringis, wat verkocht wordt door Colruyt België, Okay en foodservicebedrijf Solucious. Klanten hebben geklaagd dat er sporen van plexiglas in het product zit.

Uit voorzorg nemen Colruyt, OKay en Solucious het product uit verkoop. Ook vragen ze hun klanten om het product niet te consumeren en het terug te brengen naar de winkel, waar het terugbetaald zal worden. Colruyt stelt uitdrukkelijk dat er geen probleem is met andere producten van het eigen diepvriesmerk Ringis.

Of registreer je om te kunnen reageren.