Glas

Nieuws

Uitstel in komkommerzaak Coforta

De rechter zal in hoger beroep voorlopig geen uitspraak doen in de zaak van een grote groep telers tegen Coforta (voorheen VTN).

Het gaat om de 'komkommerzaak', waarbij telers een vergoeding willen voor een mislukt afzetexperiment in 1997.
Het Gerechtshof Den Haag heeft een nieuwe zittingsdatum vastgesteld voor een pleidooi. Volgens advocaat Peter Duijsens van de telers is de stap gezet door Coforta. "Op zich is dat opmerkelijk. Er is een deskundigenrapport geweest, waaruit bleek dat The Greenery iets niet helemaal goed deed. Er is daarna twee keer schriftelijk gereageerd. Eerst op het rapport en daarna naar het hof. Nu is dus gevraagd opnieuw mondeling een pleidooi te houden."
De deskundige, emeritus hoogleraar agrarisch economie Viaene, concludeerde eerder dit jaar dat de directie in 1997 had moeten bijsturen toen het afzetexperiment nadelen bleek te hebben. Coforta heeft dit jaar schriftelijk vraagtekens gezet bij de schadeberekening en bij sommige conclusies van Viaene, maar die zijn niet overgenomen door de oud-hoogleraar.
Coforta laat desgevraagd een andere lezing weten over het uitstel in deze zaak: "The Greenery heeft aan het hof een reactie gegeven op het rapport van de deskundige, de heer Viaene. Zoals dat gebruikelijk is, wordt de tegenpartij nu de ruimte geboden om daar op te reageren." Of de coöperatie een pleidooi heeft aangevraagd wil de organisatie niet beantwoorden.
Het Gerechtshof van Den Haag laat wel weten dat op 3 april een pleidooi op de rol staat. Wie deze heeft aangevraagd, kan de woordvoerder niet achterhalen.

Of registreer je om te kunnen reageren.