Glas

Nieuws 2 reacties

Sectorcampagne tegen afhankelijkheid middelen

Vanaf 2014 start een promotiecampagne om het gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen onder glastuinbouwondernemers terug te dringen.

De sector wil zelf naar een situatie toe nagenoeg zonder emissie en residuvrije producten. De bloemen- en groentetelers leggen 120.000 euro bij elkaar om over nieuwe manieren van plantgezondheid te communiceren. Op grond hiervan moeten zij kunnen inschatten welke stappen in hun aanpak van ziekten, plagen en onkruidbestrijding genomen moeten worden om de afhankelijkheid van gewasbeschermingsmiddelen te verlagen.

Plantgezondheid is een belangrijk thema in het topsectorenonderzoek via het programma "het nieuwe doen in plantgezondheid" waarin aandacht is voor weerbaar gewas, robuuste weerbare teeltsystemen, slimme en innovatieve technologieën en een effectief en duurzaam middelenpakket. De sierteeltsector steekt ruim een miljoen euro in plantgezondheid bleek afgelopen week tijdens de commissievergaderingen van het Productschap Tuinbouw. De groenteteelt stelt daar 60.000 euro tegenover voor de campagne.

Laatste reacties

  • Reactie verwijderd door een beheerder

  • Reactie verwijderd door een beheerder

Of registreer je om te kunnen reageren.