Glas

Nieuws

Rechtszaak LED-teelt ontwikkelaars

Twee Nederlandse leveranciers van systemen voor het telen van gewassen in een geconditioneerde omgeving zullen voor de rechtbank Den Haag uitmaken of een octrooi is geschonden.

PlantLab heeft ontwikkelaar Certhon en slabedrijf Delicious (winnaar van de FruitLogistica Innovation Award dit jaar) voor de rechter gedaagd. Daarover is door PlantLab een bericht naar buiten gebracht en Certhon heeft dat gelezen, maar kent verder geen details. "Wij hebben het vernomen maar hebben niets gehoord van PlantLab. We zien de zaak wel met vertrouwen tegemoet." Deliscious heeft vier groeikamers van zeven lagen voor de opkweek van slaplanten in gebruik, die in 2011 gebouwd is door Certhon. De bijbehorende LED-verlichting is geleverd door Philips. Certhon weet niet om welk octrooi het gaat in de zaak van PlantLab. Dat bedrijf was niet bereikbaar voor commentaar.

Sinds de bouw van de groeikamers bij Delicious zijn geen grote projecten meer gestart in Nederland. Certhon heeft daarom kleinere units gebouwd in zeecontainers, waardoor teelten kunnen testen. Daarvan staan er wel een aantal uit, laat de woordvoerder weten.

Of registreer je om te kunnen reageren.