Glas

Nieuws laatste update:11 nov 2013

'Nieuwe tomatenteler' bespaart 46 procent energie

DT van Noord Tomaten BV is het achttiende Cofortabedrijf dat een Nature Counts predikaat krijgt. Dick van Noord kreeg donderdag het predikaat.

Het is een erkenning voor zijn activiteiten op het vlak van het Nieuwe Telen. Door de toepassing van deze teeltmethode met een grote warmte opslagtank, wordt een energiebesparing van 46 procent gerealiseerd. Door te werken met een constante inblazing van droge lucht, is de infectiedruk door schimmelziektes lager. Hierdoor reduceert teler Van Noord het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen met 30 procent.

Verder oordeelt de jury dat Dick van Noord oog heeft voor de natuur rondom zijn bedrijf. In samenwerking met omliggende bedrijven heeft hij paden en groen aangelegd waardoor het gebied toegankelijk is voor wandelaars.

Die combinatie van een hoge mate van energiebesparing en het initiatief dat de betrokkenheid van de directe omgeving ten goede komt, is aanleiding voor de jury om Dick van Noord het predicaat Nature Counts toe te kennen, zo stelt Coforta in een persbericht naar aanleiding van de Coforta dag in Etten-leur.

Of registreer je om te kunnen reageren.