Glas

Nieuws

LTO vecht sloopregeling aan om kas

LTO Noord heeft een hoger beroep verloren tegen de gemeente Noordwijkerhout over de interpretatie van de ruimte-voor-ruimte-regeling.

Die regeling is bedoeld om onder meer kassen te slopen en huizen terug te bouwen. LTO Noord wilde met de rechtszaak voorkomen dat twee huizen gebouwd werden om de sloop van schuurkassen in het buitengebied te financieren. Volgens LTO Noord had de gemeente de opstand als kas moeten aanmerken en niet als bedrijfsgebouw. Voor de sloop van kassen is 5.000 vierkante meter nodig om één huis te mogen bouwen, voor bedrijfsgebouwen is dat 1.000 vierkante meter.

LTO Noord startte de rechtszaak om het gebied aantrekkelijk te houden voor bollentelers en daarmee de reconstructieregeling te dwarsbomen. LTO Noord Glaskracht omarmt juist de sloopregeling voor kassen, maar voor LTO Noord speelden in dit geval gebiedsbelangen een rol. De Raad van State vond dat LTO wel belang heeft bij de rechtszaak, maar verwierp de argumenten tegen de interpretatie van de gemeente van de ruimteregeling.

Of registreer je om te kunnen reageren.