Glas

Nieuws

Kas mag toch 8 meter hoog in Oosterhout

De gemeente Oosterhout past geldende bestemmingsplannen aan om kassen met een goothoogte van acht meter toch toe te staan in het gebied ten zuiden van Oosteind.

De stap van Oosterhout volgt op een uitspraak van de Raad van State van juni waarin de gemeente werd teruggefloten. De gemeenteraad had zich in 2011 juist tegen de goothoogte van acht meter uitgesproken, omdat zo'n afmeting met een nokhoogte van 10 meter het karakter van dat buitengebied te zeer zou aantasten. Nu wordt voor het bestemmingsplan voor het  'mogelijke doorgroeigebied glastuinbouw' onder voorwaarden toch een ruimere bouwmogelijkheid opgenomen.

Bij nieuwbouwplannen voor hoge kassen moet nu met een advies van een deskundige of adviesdienst aangetoond worden waarom die hoogte noodzakelijk is. Ook moet de kas dan niet tot problemen of schaduwwerking voor andere tuinbouwbedrijven of omwonenden leiden.

Of registreer je om te kunnen reageren.