Glas

Nieuws

Harvest House neemt handelsbedrijven over

De coöperatie Harvest House is bezig met de overname van de bedrijven Rainbow Growers International, Terra Natura (TNI) en Global Green Team.

In die bedrijven hebben de telers nu posities, maar de coöperatie zal die volgens plan overnemen. De taxatie door externen is net afgerond, zegt directeur van de coöperatie Jelte van Kammen.

De coöperatie werd eerder dit jaar gebouwd rondom de drie handelsmerken FrEsteem, Rainbow Growers en Paprika XL. Het verkoopkantoor FresQ Sales werd overgenomen en heet nu Harvest House BV, maar daarmee is de bedrijfsstructuur niet af. Harvest House BV- dat de beste prijs uit de markt moet halen voor de telers - krijgt nog een internationale handelsafdeling naast zich met de drie over te nemen BV's.

Beide onderdelen van de coöperatie (het verkoopbedrijf Harvest House en de exportpoot Harvest House International) zijn verenigd in een holding en hebben een eigen doelstelling: Harvest House moet voor telers de beste prijs maken door te verkopen aan de internationale tak of partijen daarbuiten. De coöperatie kiest er namelijk voor met meerdere handelsbedrijven of exporteurs intensieve relaties op te bouwen, ook buiten de holding.

Of registreer je om te kunnen reageren.