Glas

Nieuws laatste update:11 nov 2013

Auberginetelers grijpen net naast Wijffelsprijs

Het bedrijf Nova Lignum van ondermeer auberginetelers Greenbrothers greep net naast de Herman Wijffels Innovatieprijs, zo bleek vandaag tijdens de uitreiking bij de Rabobank.

Het bedrijf Nova Lignum verwerkt plantenresten uit de kas tot gevelbekleding. De tweede prijs levert het bedrijf nog altijd 30.000 euro op.
De gevelbekleding komt op de markt onder de naam Ceranex en is een volledig recyclebaar bouwmateriaal, gemaakt van samengeperst restafval uit de glastuinbouw. Watervast, onbrandbaar en bestendig tegen rot en schimmel. Volgens de jury 'een uitstekend voorbeeld van innovatie uit de circulaire economie, die een substantiële meerwaarde levert voor de tuinder én de maatschappij.'
De eerste prijs ging naar de zonnestroomverdeler van LENS BV uit Amsterdam. Zij wonnen de Herman Wijffels Innovatieprijs 2013 omdat het innovatie aan sociale cohesie koppelt. Buurten kunnen samen stroom gaan opwekken, stelt de jury. De eerste prijs leverde 50.000 euro op.

Of registreer je om te kunnen reageren.