Glas

Nieuws

Vertrouwen glastelers verslechtert

De stemming onder glastelers over de economische bedrijfssituatie is verslechterd, zo blijkt uit een peiling over het derde kwartaal volgens de Agro Vertrouwensindex.

De beoordeling voor de huidige bedrijfssituatie is wel iets gunstiger ten opzichte van de voorgaande twee kwartalen. Maar met name negatieve verwachtingen voor de komende twee tot drie jaar zijn oorzaak voor het gedaalde toekomstvertrouwen. Prijsverlagingen lijken hierbij een grote rol te spelen. Ook problemen met GMO-toekenning aan producentenorganisaties spelen mogelijk mee. De prijsconcurrentie in het vers-segment is hevig. In de vollegrondsgroenteteelt is de verwachting voor de komende twee tot drie jaar ook iets gedaald.

In tegenstelling tot de tuinbouw steeg de Agro Vertrouwensindex voor de melkvee-, pluimvee- en varkenshouderij.

Of registreer je om te kunnen reageren.