Glas

Nieuws laatste update:29 okt 2013

Prijsverschil middel en grovere trostomaten

De fijnere trostomaten zijn deze week iets beter gevraagd dan de grovere varianten.

 

 

Het is zichtbaar op Belorta bijvoorbeeld. Vrijdag gaf de klok er prijzen aan van 93 cent voor Elite en 76 cent voor de Princess-type. Dat verschil is ook in de uitbetaalprijzen te zien, laat de veiling weten.

Voor de maand oktober zijn beide prijzen niet heel bijzonder. Het is toch de maand waarin de aanvoer in Noord-Europa snel hoort terug te lopen en de Spaanse aanvoer nog beperkt is. Voor telers pakt oktober daarmee voorlopig anders uit.

Een teler verbaast zich over de prijs op de klok. Bij The Greenery zijn middels (tros) vrijdag verkocht voor 71 cent per kilo, een daling ten opzichte van donderdag. Voor de grove trostomaten werd 67 cent betaald op de klok bij The Greenery. Ook de aanvoer losse tomaten liep op bij The Greenery met prijzen van 45 tot 50 cent tot gevolg.Van de weekprijzen stelt deze teler zich daarom ook niet teveel voor.

De contractprijzen lagen naar verluidt onder de 70 cent per kilo, stelt een handelaar. Hij noemt de markt behoorlijk sterk komende week. Er zitten beste goede orders in de markt met wat acties. De prijzen zijn niet te hoog, er komt extra handel in de eerste helft van de week door de voorverkoop voor de Europese feestdag 1 november.

Dat is ook de verwachting van BelOrta. Telers zullen het knippen uitstellen tot zondag of maandag en zo profiteren van de verwachte extra vraag. Dat is mogelijk ook de reden dat bij BelOrta vrijdag de prijzen konden oplopen.

 

 

Zie grafiek tomatenprijzen:

http://www.gfactueel.nl/Home/markt/weeknoteringen/Mechelse-Veilingen/

Of registreer je om te kunnen reageren.