Glas

Nieuws laatste update:14 okt 2013

Gemeente mocht vergunning kas weigeren

De gemeente Lansingerland mocht in 2011 de bouwvergunning weigeren voor de bouw van een kas en verwerkingsruimte.

De teler met de bouwplannen had hoger beroep aangetekend nadat de rechtbank van Rotterdam al eerder de gemeente in het gelijk had gesteld. De teler betoogt dat hij gewijzigde bouwplannen had ingediend waarmee hij de bezwaren tegen de bouwvergunning had kunnen wegnemen. Die indruk had de gemeente volgens hem gewekt. Hij claimde dat de gemeente een vertrouwensbeginsel had geschonden.

Volgens de gemeente voldeden de nieuwe bouwplannen niet aan die mogelijkheid. Waren de wijzigingen in het plan te groot en was daarvoor een nieuwe bouwvergunning nodig. De eerste aanvraag werd in augustus 2010 gedaan. De uitspraak van de rechtbank was in januari dit jaar.

De teler wilde nieuwbouwen voor de teelt van planten en wormen.

Of registreer je om te kunnen reageren.