Glas

Nieuws laatste update:28 okt 2013

Nieuwe telerscoöperatie heet Harvest House

De groep telers die uit FresQ stapte en een telerscoöperatie oprichtte onder de werknaam Novitura gaat verder onder de naam Harvest House.

Dat maakt de organisatie bekend. Het doel van de coöperatie is om door ketenregie duurzaam en marktgericht te ondernemen, met een beter rendement voor de teler als resultaat, schrijft de organisatie op haar website.

De 'oogst' is waar het om draait. Daar zijn zowel de telers als medewerkers wekelijks voor in de weer, stelt de organisatie. Maar ook het oogsten van samenwerking in de keten hebben zij hoog in het vaandel staan. Dat kan allemaal in één huis. Daarnaast willen ze waardering oogsten voor de daadkracht van de leden, voor de innovatieve rol die Harvest House inneemt en voor de betrokkenheid bij mens, milieu en maatschappij. 
Samen telen de 90 aangesloten producenten een brede variatie tomaten, paprika's, aubergines en komkommers op 865 hectare. De gezamenlijke verwachte omzet voor 2013 is ongeveer 500 miljoen euro.
De kracht van de coöperatie en haar leden ligt in haar vijf kernwaarden: daadkracht, professioneel, betrokken, direct en transparant. Harvest House houdt kantoor in het Westland. De medewerkers voeren activiteiten uit op het gebied van onder andere afzet en marketing, administratie, voedselveiligheid, kwaliteit en belangenbehartiging.

Of registreer je om te kunnen reageren.