Glas

Nieuws 4 reacties

30 hectare paprika erbij in Zeeland

De Verenigde Groentetuinders uit het Belgische Rijkevorsel zullen 30 hectare glas bouwen in de Autrichepolder bij Westdorpe.

Zij hebben daarvoor 40 hectare aangekocht. De firma gaat paprika’s telen en afzetten via Belgische veiling BelOrta. Het bedrijf krijgt de naam VGT Zeeuws-Vlaanderen, waarbij de afkorting VGT staat voor Verenigde Groentetuinders. De bouw van de eerste fase van 15 hectare zal begin 2014 starten, de eerste planten moeten eind dat jaar in de kassen. De tweede fase is gepland in 2016.

Er zit weer schot in de glastuinbouw in Zeeuws-Vlaanderen. Volgens de organisatie Zeeland Seaport komt dit door de slechte opbrengsten van WKK’s. Telers vinden de constructie met 15-jarige contracten voor warmte en CO2-levering interessant. “We zijn niet in prijs gezakt”, zegt een woordvoerder.

VGT Zeeuws-Vlaanderen is het vijfde bedrijf dat zich in het glastuinbouwgebied bij Westdorpe vestigt. Tweederde van het gebied (240 hectare) is nu 'vergeven'.

Laatste reacties

 • P Verschuren

  Welja, op de paprikamarkt is ruimte zat ....

 • T.J.M Kleindop

  Blijkbaar hebben de banken nog steeds niets geleerd.

 • buffelende tuinder

  ach ja, het gaat gewoon weer het zelfde, net als bij de tomaten dus

 • c verberne

  supermarktketens weten heel goed om te gaan met 'winstpakkers'.
  tot nu toe is er nog geen enkele supermarkt die een eigen produktielokatie van paprika of ander groenteprodukt heeft opgezet......snappie??

Of registreer je om te kunnen reageren.