Doorgaan naar artikel

ZON stelt manager paprika aan

De directie van ZON fruit & vegetables heeft Leon Litjens uit Horst benoemd tot manager van de nieuwe business unit paprika bij ZON fruit & vegetables. Litjens is momenteel nog wethouder Ruimte en Economie bij de gemeente Horst aan de Maas.

Litjens heeft als wethouder van Horst aan de Maas onder meer agribusiness in zijn portefeuille en was voorheen werkzaam als manager commerciële zaken bij Flora Holland. Hij treedt per 1 april 2013 in dienst bij ZON. Burgemeester Kees van Rooij van Horst aan de Maas noemt het vertrek van zijn wethouder een aderlating. “We verliezen een krachtige, ondernemende bestuurder.”



Paprika maakt met een omzet van circa 70 miljoen euro in 2011 een belangrijk deel uit van de totale omzet van ZON. De benoeming is een nadere uitwerking van het reorganisatieplan ‘Huis op Orde’ dat bij ZON in 2012 werd ingezet. Doelstelling van Huis op Orde is het efficiënter en commercieel slagvaardiger inrichten van de organisatie en het besparen van kosten, om zo adequaat te kunnen inspelen op de veranderde marktomstandigheden.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin