Glas

Nieuws

Tesco: kwaliteit paprika en tomaat schommelt

De Britse winkelketen Tesco meldt aan klanten in de winkel dat de kwaliteit van paprika en tomaat schommelt door de zware weersomstandigheden van de laatste maanden.

Beide producten hebben te kampen met weersproblemen, zo staat te lezen op meldingen in winkels. Tesco vraagt begrip voor de kwaliteitsschommeling, blijkt uit een bericht in het Britse blad Fresh Produce Journal. Ontevreden klanten kunnen hun aankoopbedrag terugkrijgen. Tesco werkt intensief samen met leveranciers om de problemen op te lossen, zo blijkt uit de melding.

Het Kwaliteitscontrole Bureau (KCB) herkent het beeld dat Tesco schetst. Het wisselende kwaliteitsbeeld in Nederlandse producten is ook zichtbaar in de handelsketen. Dat lijkt vooral het gevolg van de fase van het seizoen, stelt het KCB, maar de dienst signaleert ook dat handelshuizen nog over voorraden beschikken. Daardoor komen ook zwakkere partijen op de markt.

Of registreer je om te kunnen reageren.