Doorgaan naar artikel

Teler mag kas niet verkopen buiten cluster

De rechter houdt een glastuinder in de gemeente Westland aan afspraken om met het aangrenzende glasbedrijf gezamenlijk de kassen te verkopen.

De tuinder had na die afspraak toch een individuele koper gevonden voor zijn kassen, blijkt uit de recent gepubliceerde uitspraak van de rechtbank in Den Haag.



De eiser, een aangrenzende teler, had beslag gelegd op het bedrijf om de clusterovereenkomst door te zetten. De gezamenlijke telers hadden eerder besloten tot gezamenlijke verkoop, omdat het grotere perceel als reconstructieperceel meer zou opbrengen.



In 2010 had de glastuinder uit Westland nog een vernieuwd contract ondertekend om een adviesbureau te laten bemiddelen namens de bedrijven. In 2009 ging een gezamenlijke verkoop niet door, toen de koper de koopovereenkomst liet ontbinden op basis van bodemverontreiniging. Ook dat leidde tot rechtszaken, maar de rechtbank achtte de ontbinding rechtmatig. Nu de kweker uit Westland toch een koper vond voor zijn perceel moet hij ook deze transactie afblazen, oordeelt de rechtbank.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin