Glas

Nieuws

Rovral Aquaflo breder in te zetten

Het Ctgb heeft op verzoek van de sector de toelating van Rovral Aquaflo uitgebreidt naar de bedekte teelt van Chinese kool, amsoi, paksoi, choisum, comatsuna. Ook is het etiket in de bedekte teelt van sla verruimd.

Voor Coördinator Effectief Middelenpakket Glastuinbouw (CEMP) Jeannette Vriend van LTO Groeiservice is het een van de grootste afgeronde projecten tot nu toe. Ees de Winter van de landelijke commissie sla van LTO Groeiservice: “de topper dit najaar voor de slateelt. Rovral is jaarrond inzetbaar met een werkbare veiligheidstermijn.” De vereenvoudigde uitbreiding kwam tot stand gekomen in samenwerking met fabrikant BASF en LTO Groeiservice, gefinancierd door het Fonds Kleine Toepassingen.

Bij een vereenvoudigde toelating zijn gegevens over werkzaamheid en fytotoxiciteit niet formeel getoetst. Gebruik van Rovral Aquaflo (op basis van de werkzame stof iprodion) in de teelt is voor risico en verantwoordelijkheid van de teler.

De etiketuitbreiding van het schimmelbestrijdingsmiddel kwam tot stand door samenwerking tussen diverse organisaties binnen het Expert Centre voor Specialty Crops, een kennisnetwerk dat is gericht op het mogelijk blijven maken van (vaak hoogwaardige en innovatieve) kleine teelten met gewasbeschermingsmiddelen en –methoden.

Of registreer je om te kunnen reageren.