Glas

Nieuws

Kassenbouwer draait niet op voor sneeuwschade

Een kassenbouwer uit Monster is niet verantwoordelijk voor schade van een ingestort kasdeel in Honselersdijk.

De rechtbank van Den Haag oordeelt dat het bedrijf niet in gebreke is gebleven bij aanpassingen van de kas in 2009. Daarmee weerspreekt de rechter een deskundigenverklaring van Interpolis, dat de schade niet vergoedde omdat er constructiefouten zouden zijn gemaakt.

In 2009 verwijderde de kassenbouwer in de verwerkingsruimte van het kassencomplex achter het laad- en losstation vier kolommen om een grote open en vrije werkruimte te creëren. De bouwer heeft ter vervanging van de kaskolommen, onder de dakgoten twee goottralies geplaatst om het gewicht van de dakconstructie op te vangen. In december van dat jaar stortte dat kasdeel echter in onder het gewicht van sneeuw. De schade bedroeg om en nabij de 40.000 euro. De bouwer herstelde de schade, maar getwist wordt over de rekening. De rechtbank denkt dat de bouwer recht heeft op betaling. De rechter oordeelt dat het getroffen teeltbedrijf de schermen dicht hield waardoor warmte niet tot het kasdek kon komen.

Of registreer je om te kunnen reageren.