Glas

Nieuws

Greenery wint GMO-rechtszaak oud-teler

Een tomatenteler moet The Greenery ruim een half miljoen euro betalen na een uitspraak van het Gerechtshof in Den Haag.

Het hof stelde The Greenery in hoger beroep in het gelijk. De afzetorganisatie heeft niet onrechtmatig of tegen de mededingingsregels geopereerd tegen een tomatenteler. The Greenery investeerde met GMO-geld in 2004 in een nieuwe verwerkingshal met inventaris en een trayopzetmachine. In april 2007 heeft de teler de productiegoederen van The Greenery gekocht, maar met de voorwaarde tot 2013 product te blijven afzetten tegen een halvering van de aanschafkosten.

De teler zegde echter op per 2009 omdat deze ontevreden was over de uitbetaalprijzen. De teler vocht de leveringsplicht aan voor de rechter. De rechtbank in Den Haag gaf de teler daarin aanvankelijk gelijk, maar in hoger beroep bepaalde het hof dat de transactie niet onwettig was. Nu de leveringen eerder zijn gestaakt, moet de teler toch het restant van de overname van de inventaris betalen. Naar de uitspraak werd uitgekeken, omdat het jurisprudentie oplevert voor andere zaken.

Of registreer je om te kunnen reageren.