Glas

Nieuws 1592 bekeken

Greenery moet kosten zieke werknemer betalen

The Greenery moet de medische en juridische kosten betalen van een voormalige medewerkster aan een paprikasorteerlijn.

 

De kantonrechter in Den Haag oordeelde dat The Greenery verantwoordelijk is voor de gezondheidsschade van de medewerkster. Sindsdien zijn machines aangepast van de paprikasorteerlijn.

The Greenery moet een kleine vijfduizend euro betalen aan de oud-medewerkster, ondanks dat een onderzoek aantoonde dat de afzetorganisatie aan de zorgplicht had voldaan naar de medewerkster toe. Ze kreeg ernstige pijnklachten aan de pols tijdens haar dienstverband. Ingrepen van een chirurg hebben de pijnklachten alleen doen verslechteren. Het is niet duidelijk wie verantwoordelijk is voor de gezondheidsschade, blijkt uit de uitspraak.  De medewerkster kan haar linkerhand nauwelijks gebruiken.

The Greenery wees er in haar verweer op dat in de twintigjarige praktijk van paprikasorteren nooit dergelijke gezondheidsklachten waren ontstaan en dat de medewerkster relatief kort in dienst was.  Toch oordeelde de kantonrechter dat The Greenery verantwoordelijk is voor de gezondheidsklachten. 

Of registreer je om te kunnen reageren.