Glas

Nieuws laatste update:11 sep 2012

Bleker: praten over steun glasbedrijven

Gezonde jonge bedrijven kunnen geholpen zijn met hun liquiditeitsprobleem met een garantieregeling werkkapitaal. Dat zei staatssecretaris Henk Bleker (demissionair) bij zijn bezoek aan Luttelgeest aan het tuinbouwgebied Nieuwland.

“Het is verdomd jammer als jonge gezonde bedrijven door een tijdelijk liquiditeitsprobleem in de problemen raken. We hadden tot voor kort een garantieregeling werkkapitaal waardoor dit soort problemen voorkomen konden worden.” Bleker wil in overleg met partijen om opnieuw zo’n regeling op te tuigen. “Ik doe een oproep aan de banken om de regeling zoals die was te beoordelen en te bekijken of een verlenging daarvan mogelijke problemen kan voorkomen . Laat ze dat samen met LTO, de bedrijven uit de sector bekijken en eventueel bij mij aankaarten.” In die oude regeling konden bedrijven uitstel van aflossing krijgen onder voorwaarden.

Of registreer je om te kunnen reageren.