Glas

Nieuws

Aanvoer Spaanse paprika Duitse markt vroeger

Op de Duitse groothandelsmarkt duiken eerder Spaanse paprika’s op dan vorig jaar, ook zijn de volumes beduidend hoger.

Dat valt op te maken uit marktstatistieken van de Duitse overheid. Wekelijks geeft het statistiekenbureau van het ministerie van Landbouw weer hoeveel volume er wordt aangevoerd op de Duitse groothandelsmarkten.

Daaruit blijkt dat Spanje aanmerkelijk vroeger is dan in 2011. De eerste Spaanse rode paprika’s werden al aangevoerd in week 30, vorig jaar was dat pas in week 32. Ook zijn de volumes groter en constanter.

Ook de Nederlandse aanvoer is wat groter en constanter. In week 35 werd er 124 ton aangevoerd, in de weken daarvoor ligt de aanvoer net boven de 140 ton.

Over het geheel genomen is Nederland ook op de groothandelsmarkten in de zomerperiode heer en meester. Wel valt op dat Turkije met groene paprika’s de aantallen van Nederland bijna kan evenaren en soms zelfs overtreft.

Tussen de Spaanse en Nederlandse rode paprika ligt overigens een behoorlijk prijsverschil. Groothandelaren rekenen in week 35 gemiddeld 2 euro per kilo voor Nederlandse rode en 1,24 euro voor een kilo rode Spaanse paprika’s.

De totale aanvoer komt in week 35 uit op 518 ton en is daarmee praktisch gelijk aan dezelfde week in 2011.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.