Doorgaan naar artikel

7,6 miljoen voor sloop oude kassen

De provincie Zuid-Holland stelt 7,6 miljoen subsidie beschikbaar aan Leidschendam-Voorburg en Zwijndrecht om verouderde kassen in hun gemeenten te saneren, zogenaamd verspreid glas.

De gemeente Maassluis en de regio Hoeksche Waard vissen achter het net. De provincie heeft het geld aan de beste plannen toegekend in een prijsvraag.



Leidschendam-Voorburg krijgt maximaal 5 miljoen euro om 23 hectare glas in de zogeheten Duivenvoorde-corridor op te ruimen. De gemeente Zwijndrecht werkt binnen het programma Deltapoort aan de sanering van 35 hectare verspreide glastuinbouw en krijgt hier 2,6 miljoen euro subsidie voor.



Voorwaarde is dat de gemeenten minimaal eenzelfde bedrag als co-financiering in hun projecten steken. De subsidies worden over een periode van vier jaar uitgekeerd.



Volgens de provincie is dit onderdeel van modernisering van de glastuinbouw. Daarbij hoort namelijk ook sanering en sterke glaslocaties concentreren.



De plannen van Leidschendam-Voorburg en de gemeente Zwijndrecht laten een goede aansluiting van nieuwe functies met het landschap zien, vindt de provincie. Bij de toetsing van de voorstellen heeft de provincie zich laten bijstaan door de onafhankelijk provinciaal ruimtelijk adviseur, prof. dr. Eric Luiten.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin