Glas

Nieuws

NMa: ‘publicatie besluit paprikakartel gevoelig’

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) werkt nog altijd aan het publiceren van het besluit over het paprikakartel. Dat is nog steeds niet gebeurd, terwijl de uitspraak over de totale boete van 14 miljoen euro aan UWG en Rainbow al op 5 juni was.

Oorzaak is onder meer de gevoeligheid van de informatie uit het onderzoek naar prijs- en marktafspraken. De beboete FresQ-onderdelen mogen aangeven welke passages niet of geanonimiseerd bekend mogen worden. Een NMa-woordvoerder: “Het publiceren van de openbare versie kost meer tijd dan verwacht. Door ziekte en vakantie, maar er is door de betrokken partijen veel als vertrouwelijk geclaimd. Dat moet allemaal gecheckt worden. Er wordt hard aan gewerkt.” FresQ laat weten al in juli met een antwoord te zijn gekomen over welke passages vertrouwelijk zijn.

Ook is nog geen besluit genomen over het verzoek tot een rechtstreeks beroep. FresQ wil rechtstreeks naar de rechter om het besluit en de boete aan te vechten. FresQ wil niet eerst een bezwaarprocedure doorlopen bij de NMa. “Een besluit over een rechtstreeks beroep bij de rechter kan pas worden genomen als gronden van bezwaar ontvangen zijn.  Dat is nog niet het geval”, aldus de Nma-woordvoerder. FresQ kon hierop nog geen antwoord geven.

Of registreer je om te kunnen reageren.