Glas

Nieuws

Grip afzetpartijen op PT groeit

De voorzitters van Coforta en FresQ leiden beiden een nieuw ingesteld ondernemingsplatform binnen het Productschap Tuinbouw. Daarmee hebben de telerscoöperaties een steviger grip op belangrijke thema’s via het PT.

De in totaal zes PT-ondernemingsplatforms met negentig tuinbouwbedrijven staan aan de basis van het werk dat het PT voor de sector verricht, zij bepalen de richting van de investeringsprogramma’s.  Het platform voeding & gezondheid staat onder voorzitterschap van Theo Ammerlaan van Themato. Hij is ook voorzitter van Coforta. FresQ-voorzitter Tom de Bruijn leidt het ondernemingsplatform MVO en biobased economy. Beide zijn belangrijk voor de richting van de Nederlandse (glas)tuinbouw.  Volgens een PT-woordvoerder hebben de platformleden de voorzitters benoemd. Er is geen sprake van een gerichte benoeming door het PT. Ferdi van Elswijk van Prominent (Prominent en voorheen Coforta) is voorzitter van het platform Energie en CO2.

Het Productschap Tuinbouw laat in de tweede helft van augustus alle tuinbouwbedrijven nog meepraten over de richting en inhoud van zijn investeringsprogramma’s. Dat is naast het werk van de juist geïnstalleerde ondernemingsplatform. Het PT werkt met zes programma’s, waaronder arbeid, voeding & gezondheid, plantgezondheid en ook de biobased economy.

Begin deze maand kwamen de nieuwe platforms voor het eerst bij elkaar. Het PT beschrijft de inbreng als gedreven. “De mensen zijn gedreven om de eigen kennis en expertise op thema’s in te brengen”, stelt een PT-woodvoerder.

Bron: Groenten & Fruit - Auteur: Jeroen Verheul

Of registreer je om te kunnen reageren.