Glas

Nieuws 2 reacties

Praat mee: Westland aan het werk

Het werkproject Westland heeft Werk kreeg het afgelopen week stevig te verduren in Nieuwsuur. De resultaten zouden belabberd zijn en die conclusie leidde zelfs tot Kamervragen.

Inmiddels zijn er dertien mensen aan een contract geholpen. Dat lijkt weinig, maar gekeken naar de duur van het project (aftrap in april) en de lopende plaatsingsprocedure, waarbij nu 48 mensen door de sollicitatieprocedure zijn gerold, is dat resultaat helemaal zo gek nog niet. Bovendien zitten er nog enkele honderden in de wachtkamer, waarvan een groot deel mogelijk ook instroomt bij een van de 52 werkgevers die bij het project betrokken zijn.

Het had misschien allemaal wel wat sneller gekund. Ook staatssecretaris De Krom van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wil er graag wat vaart achter zetten. Maar zoals Desiree van Yperen, bestuurslid van Werkplein Westland, het stelt: "we mogen blij zijn met elke werkzoekende die op deze manier aan het werk geholpen wordt".

En daarmee heeft ze een punt. Het gaat niet om de duizendtallen, maar om het feit dat er wat aan de situatie gedaan wordt. Werkzoekenden weer aan een baan helpen.

De stelling van deze week luidt:

Westland heeft Werk moet huidige koers vasthouden

Wat vindt u? Stem in de poll op onze homepage of reageer onder dit artikel.

Groenten & Fruit is benieuwd naar uw mening!

Redactie GFActueel

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Rob Baan Koppert Cress

    Dit staat zo in contrast met de activiteiten van stadstuinen in Rotterdam. Daar wordt de consument uitgedaagd met gemeentelijke steun om zelf groenten te gaan telen. Terwijl op fietsafstand er een arbeidsmarkt is om datzelfde professioneel te doen. Eigenlijk moet het westland bij die URBAN Farms een voorlichtingsactiviteit hebben. "bevalt het werken in de tuinbouw? Wij hebben een professionele mogelijkheid voor u".

  • no-profile-image

    Peter Verschuren

    Ik zou eerst willen weten wat het heeft gekost om deze 13 mensen aan de slag te krijgen voordat ik een definitief oordeel vel. Mijn eerste indruk is wel dat noch de tuinbouw noch de werkzoekenden hiermee geholpen zijn. Wij zijn vorige week donderdag begonnen met de oogst en hier zijn nu 15 mensen aan de slag. Dus 13 mensen in 6 weken is niet echt indrukwekkend.

Of registreer je om te kunnen reageren.