Glas

Nieuws

Conclusies mislukken Westlandproject 'te vroeg'

Het is volgens staatssecretaris De Krom nog te vroeg om conclusies te verbinden aan de resultaten die tot nu toe bereikt zijn met het project ‘Westland heeft Werk’.

Dat heeft de hij laten weten in een reactie op Kamervragen van CDA-kamerlid Eddy van Hijum. Van Hijum stelde dinsdag vragen over het project naar aanleiding van een uitzending van Nieuwsuur, waarin werd geconcludeerd dat tot nu toe slechts elf werkzoekenden aan een contract werden geholpen via het project.

Van Hijum noemde de resultaten mager ten opzichte van de ambitie van de Rotterdamse wethouder Marco Florijn om nog voor eind 2012 duizend werklozen geplaatst te krijgen bij tuinbouwbedrijven in het Westland.

Volgens De Krom moet er nog hard aan het project getrokken worden, maar is het nog te vroeg om te spreken van een niet geslaagd project. Hij geeft aan dat de bemiddeling tussen werkgevers en werkzoekenden nog niet is afgerond.

Na de tour door het Westland met een selectie van duizend werkzoekenden, hebben zich volgens de staatssecretaris 411 mensen aangemeld bij het Werkplein Westland. Daarvan zijn er 185 met wie het traject van plaatsing inmiddels is gestart. In 48 gevallen is er al overgegaan tot een proefplaatsing, daarvan is ruim de helft inmiddels afgevallen. In totaal hebben 13 werkzoekenden een contract aangeboden gekregen. Negen mensen zijn nog in hun proeffase.

De Krom wil de resultaten voorlopig even afwachten en in het najaar verder evalueren.

Bron: Groenten & Fruit – Auteur: Brammert Waagmeester

Of registreer je om te kunnen reageren.