Glas

Nieuws 1 reactie

Tv-makers gaan naar Egypte voor bron Ehec

Programmamakers van de Keuringsdienst van Waarde gaan voor een tweedelige reportage over Ehec naar de Egyptische bedrijven die als bron zijn genoemd van de Ehec-crisis in 2011.

In april doen de programmamakers in twee uitzendingen een poging om antwoorden te zoeken op vragen, blijkt uit het persbericht. “Maar is de epidemie nu werkelijk in de kiem gesmoord of zwerft de sluipmoordenaar nog steeds vrij rond? Waar kwam die mysterieuze bacterie ineens vandaan? Een mediahype of lobbystrategie?”, schrijven de programmamakers.

Omroep KRO zegt dat in de uitzending ook gekeken wordt naar de huidige situatie op de Duitse markt en naar de rol van de ‘komkommerlobby’ bij het beschermen van het imago.

Bron: Groenten & Fruit - Auteur: Jeroen Verheul

Eén reactie

  • no-profile-image

    Fred Geers

    De vragen van de programmamakers vind ik sterk: wat vorig jaar gebeurde had grote impact voor iedereen. Je merkte de grote invloed van de media, maar ook: hoe je dus voorzichtig moet zijn met halve waarheden. Komkommertelers weten dat maar al te goed. Mensen zijn kuddedieren, maar mensen worden ook steeds meer verward door de tegenstrijdige informatie. In de Volkskrant afgelopen weekend over de rol van alle berichten wat goed of slecht voor de mens is....Met een gezond verstand kom je een heel eind, maar de angst kan soms verlammend werken zoals toen met de onzichtbare, maar dodelijke bacterie.

Of registreer je om te kunnen reageren.