Glas

Nieuws

Teler hoeft buffertank niet af te breken van rechter

Het Gerechtshof van Den Bosch heeft een kasgroenteteler in Deurne in hoger beroep in het gelijk gesteld in een langslepend conflict met een bewoner van een bedrijfswoning.

De huurder van de bedrijfswoning eiste de afbraak van een net geplaatste buffertank van 300.000 euro, terwijl de teler juist de huur wilde ontbinden om technisch geschoold personeel bij het bedrijf te laten wonen om zo storingen sneller te verhelpen. Die mogelijke beëindiging van een huurcontract was opgenomen in het huurcontract, maar de huurder weigerde. De rechter stelde de teler grootendeels in het gelijk en gebood de huurder per mei 2013 uit de woning te vertrekken. Afbraak van de buffertank is niet nodig, aangezien de huurder nog maar kort in de woning verblijft en die afbraak tot een kapitaalvernietiging zou leiden. De buffertank is op acht meter van de woning verplaatst. De huurder en eiser in deze zaak is een ver familielid van de eigenaar en exploitant van het teeltbedrijf in Deurne.

Of registreer je om te kunnen reageren.